Kjære alle sammen, vi introduserte nylig IPL fra MandySkin i vår Instastories, men da visste vi ikke om dette virkelig fungerer i det lange løp, med hårfjerning gjennom lyspulser. Jeg mener, hvor fint ville det ikke være å slutte å kutte deg selv eller skape dumme røde flekker når du barberer deg? I tillegg kan MandySkin brukes på flere steder enn bare på bena eller i armhulen, men også for eksempel hvis du vil gjøre armene glattere eller hvis du har hår i ansiktet, for eksempel på overleppen.

 

  • Ikke mer barbering med Intense Pulse Light: Fungerer det?

Jeg innrømmer at jeg var litt skeptisk til om dette kunne fungere. Og jeg innrømmer også at det tok meg litt lenger tid å se resultater fordi jeg ikke brukte det grundig nok i begynnelsen. For å være helt ærlig, tenkte jeg å trekke apparatet over beina mine og trykke på lyspulsen nå og da. Men på den måten traff jeg ikke alle stedene. Så brukte jeg bare apparatet til å påføre lyspulser på ett stykke hud om gangen.

Håret har ikke forsvunnet helt, men det er mye mindre stubber og det er merkbart mykere og tynnere, så jeg har følelsen av at det absolutt bør være mindre med de neste øktene. Forresten, jeg gjorde en liten feil her også, jeg tenkte at jeg bare skulle ta en økt hver tredje uke, men en gang i uken ville ha vært riktig. Jeg tror jeg ville gjort mye mer fremgang ellers. Du vil se resultater etter minst fire til maksimalt tolv ukers bruk.

Du kan gjøre behandlingen over hele kroppen, men det anbefales å unngå de mest intime og følsomme områdene. Og selvsagt bør du ikke ha øynene i nærheten av lyset. Bortsett fra det er det ingen advarsler eller kjente bivirkninger. Det hele er veldig enkelt, og apparatet ble også utviklet i samarbeid med hudleger. Det er samme teknologi som i salonger. Forskjellen er at du ikke trenger en avtale, og du trenger ikke å bevege deg ut av huset. Med en levetid på ti år er dette ganske enkelt en engangsinvestering i stedet for en konstant kostnad.

 

  • Hårfjerning uten smerter: Bruken av Mandy IPL

Hvordan fungerer det i praksis? Det er best å barbere bena (eller hvor du vil bruke MandySkin) 24 timer før påføring, huden bør også renses. Viktig: Mandy IPL fungerer ikke i kombinasjon med selvbruningsprodukter (men jeg bruker dem uansett ikke, så perfekt for meg). Så tar du apparatet, plugger det inn i stikkontakten og trykker på ON-knappen. Den blinker grønt og du kan stille inn hvor sterke lyspulsene skal være, avhengig av hudtype. Siden jeg har en ganske lys hudtype, begynte jeg med det laveste nivået. Jeg ville føle meg frem, sakte.

Og så kan du starte: Når den røde indikatoren lyser, kan du trykke på den store knappen i midten av apparatet og blitsen begynner. Sånn fungerer det i manuell modus. Den kan også automatiseres slik at du ikke lenger trenger å trykke på knappen selv for å utløse lyspulsen. Den går rett og slett av så snart du holder enheten mot huden. Det er viktig å ikke behandle det samme hudområdet to ganger i løpet av samme økt.

 

  • Intervju med produsentene: Hva gjør MandySkin så spesiell?

Du kjenner delvis en varm følelse på området som er behandlet, men det er ikke ubehagelig. Lyset bryter opp hårsekkene og hindrer dermed hårvekst direkte ved roten. Derfor er det også godt å påføre en fuktighetsgivende bodylotion på huden etterpå. Alt i alt er dette en veldig enkel metode som virker bra. Men vi ønsket å vite mer, så vi ba produsentene om et intervju:

 

  • Hvordan fungerer Intense Pulse Light -metoden?

Når IPL-apparatet kommer i kontakt med kroppen, sender det ut «lysbølgelengder» (blitspulser). Disse tiltrekkes av hårroten, som skiller seg ut fra resten av huden på grunn av pigmenteringen eller fargen. Når lyset blir absorbert av hårsekken, blir det til varme og eliminerer cellen som produserer håret. Ved å gjenta denne prosessen produseres det færre og færre hårproduserende celler i dette området, slik at håret ikke lenger vokser ut igjen. Denne metoden retter seg mot opprinnelsen til hårveksten og eliminerer den uten smerte.

 

  • Hårfjerning for kvinner som ikke gjør vondt og er permanent høres ut som en drøm. Hvordan forklarer du at det finnes andre produkter på markedet i det hele tatt?

Det finnes ingen one-size-fits-all-metode: hver kropp er forskjellig og har sine egne behov. IPL-teknologien har den fordelen at den forhindrer vekst av kroppshår, slik at du kan ha hårløs hud i en lengre periode med lite vedlikehold. Den er imidlertid rettet mot hårpigmentet. Dette betyr at det ikke gjør vondt fordi bare varme påvirker hårsekken, men det betyr også at håret må være gjenkjennelig fra hudfargen, noe som ikke er tilfelle for alle. I tillegg er det helt sikkert folk som er nølende til å begynne med med å bruke en teknologi som de ennå ikke er kjent med, eller som føler seg mer komfortable med tradisjonell hårfjerning.

 

  • Hvor ofte må jeg påføre MandySkin?

Du bør bruke det én gang i uken i tolv uker. IPL-apparatet fungerer bare under hårvekst, så det er ikke lurt å bruke den mer enn én gang i uken. Deretter er det tilstrekkelig å bruke IPL-apparatet én gang i måneden i de første tre månedene og deretter hver andre til tredje måned for å sikre at huden forblir glatt og hårløs. Igjen er det viktig å huske at hvert organ har sine egne tidsbegrensninger, og den anbefalte omsorgen kan variere litt fra tilfelle til tilfelle.

 

  • Når begynner jeg å se resultater?

De første resultatene er synlige etter tre til fire økter/uker. Igjen er det viktig å merke seg at denne informasjonen kan variere litt avhengig av hud og kroppshårtype. Generelt, med regelmessig bruk, får kundene våre vanligvis ønsket resultat etter tolv uker.

 

  • Hva er det egentlig som skiller MandySkin fra andre apparater med IPL-teknologi?

En klientsentrert konsultativ tilnærming. Teknologien vi bruker er dermatologisk testet for å sikre at den er 100% pålitelig. Apparatet er designet for å være spesielt for hjemmebruk, og kombinerer innovasjon, design og tilbakemeldinger fra kundene for å levere det beste produktet. Det som også skiller oss ut, er fokuset på å levere en førsteklasses skjønnhetsopplevelse. Fra den ergonomiske formen og justerbare betjeningen, til den elegante emballasjen og detaljerte bruksanvisningen, bidrar alt til at kundene får de mest luksuriøse hårfjerningsbehandlingene.

 

  • Hva gjør det så spesielt for deg å jobbe hos MandySkin?

MandySkin er et selskap med sjel. Som et formålsdrevet selskap styres alle avgjørelser av tanken om at «enhver kvinne bør ha tilgang til kvalitetsbehandlinger». Vi i teamet føler oss knyttet til hverandre fordi vi deler samme visjon og verdier. I tillegg er MandySkin også et dypt medmenneskelig og imøtekommende selskap: Beslutninger tas i øyehøyde og med en konstant flyt av kommunikasjon mellom avdelinger. Samlet sett føler du deg involvert og en del av et større prosjekt – for å endre skjønnhetsindustrien til det bedre.

 

  • Vår konklusjon om MandySkin

Som dere kan se og høre, er ideen nesten for god til å være sann. Hårfjerning med Intense Pulse Light -metoden, som bare brukes hjemme og av deg selv, kan også kalles en liten revolusjon på markedet. Jeg vil definitivt følge med, og til og med ha kjøpe et nytt apparat liggende for å gi bort i julegave…


Tekst fra Lisa Harmann
@stadtlandmama